top of page
Michael Vansnick

OVER MICHAËL VANSNICK

Begeleider in menselijke groei en professionele ontwikkeling.

Professioneel heb ik mijn weg gevonden in de werelden van management, coaching en training. Daarbij streef ik altijd naar een mensgerichte benadering, een balans tussen technische en analytische vaardigheden en diepgewortelde empathie.

Als manager heb ik geleerd dat het herkennen van weerstand en het bouwen van bruggen tussen mensen en afdelingen cruciaal zijn voor succes. Hoewel ik me comfortabel voel in leidinggevende rollen en goed ben in oorzaakanalyse en oplossingsgericht denken, ben ik tegelijk steeds met mijn beide voeten op de grond gebleven. Ik beschouw het altijd als mijn taak om complexe zaken toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen.

Daarnaast heb ik als coach, trainer en therapeut de kans gekregen om mijn passie voor menselijke ontwikkeling te uiten. Met de begeleiding van gerenommeerde figuren zoals Mil Rosseau en Linda Hoeben, heb ik me o.a. gespecialiseerd in transactionele analyse en embodied coaching. Hierbij richt ik me op het ondersteunen van individuen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Mijn eigen ervaringen hebben me geleerd dat het pad van groei en ontwikkeling vol obstakels kan zijn. Er was een tijd dat ik zelf op zoek was naar een coach/therapeut/begeleider, naar iemand die me kon helpen navigeren, antwoorden te vinden en bij momenten ook mijn doelen te bereiken. Nu ben ik dankbaar voor de mogelijkheid om die gids voor anderen te zijn, met alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan.

Coaching is voor mij meer dan een beroep, het is een roeping. Het was nooit mijn intentie om coach te worden, het werd eerder een gevolg van mijn persoonlijke proces. Er is niets bevredigender dan mensen te zien groeien, bloeien en zichzelf te zien verbazen over hun eigen mogelijkheden.

Ik vind mijn zingeving in het begeleiden van mensen op hun pad naar groei en ontwikkeling, om samen bruggen te bouwen, obstakels te overwinnen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. In deze reis sta ik naast hen, hen helpend om een diepe waardering voor zichzelf te ontdekken, wat op natuurlijke wijze een grotere empathie voor anderen bevordert.

Over mij: Over mij

Ervaring & klanten

Over mij: Tekst

Opleidingen

  • Redecision Therapy

  • Embodied coaching

  • Transactionele analyse

  • Communicatie- en gedragswetenschappen

  • Psychoanalyse

  • Life coaching

  • Bedrijfscoaching

  • Praktische psychologie

  • Deep democracy

  • Verschillende leadershipsprogramma's en tal van workshops

Over mij: Tekst

"We cannot solve our problems with the same kind of thinking we used when we created them"

Albert Einstein

Over mij: Citaat
bottom of page